Есента дойде и развлеченията на закрито, поизоставени в хубавото време, когато

...
Есента дойде и развлеченията на закрито, поизоставени в хубавото време, когато
Коментари Харесай

Домът на мис Перигрин за чудати деца

Есента пристигна и развлеченията на закрито, поизоставени в хубавото време, когато се стремим да прекарваме повече часове на открито, още веднъж са на дневен ред. Така с обичания ми джентълмен - по-големият ми внук, в неделята през октомври се озоваваме на кинопрожекцията на новия филм на един от най-отличаващите се като характерност режисьори,. е екранизация по преведен и у нас. Познавайки умеенето на Бъртън да пресъздава световете от книгите, признавам, заведох Крис със задната мисъл да бъде заинтригуван от историята и да пожелае и да я прочете. Успехът ми в тази посока не е доста огромен, само че вяра има, тъй като филмът бе харесан и известно любознание към продължението - събудено. Втората книга от поредицата също е на българския хартиен пазар.

Оставяйки настрани " лукавите " ми педагогичен намерения, самата аз се отнесох в историята, чието същинско обръщение e за приемливост, схващане, почитание към странностите на хората. От друга страна, е налице и зов към вниманието ни за появяването на чудовищата, маскирани зад елементарната делнична осанка, дебнещи моментното ни разпръскване и затъване в удобната привидна сигурност на рутината, с цел да пуснат пипалата си и да обхванат очите на децата ни, отнемайки им опцията да разграничават същински скъпите неща в живота.

Наслаждавах се на майсторството на режисьора, на играта на подбраните от него артисти - Ева Грийн, , Ейса Бътърфилд, Ела Пурнел, Алисън Джени, Крис О’Дауд, Рупърт Евърет,. Поглъщах с лакоми очи великолепието на природата и мечтаех за океана и Уелс с неговите крайбрежия и острови, където и най-чудатата история е допустима да се случи.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР